En İyi Ücretsiz VPN Programları

İnternet kullanıcılarının ortak sorunu olan özgür internet kullanımına getirilen yasaklar, bazı alternatif programları araştırmamıza neden oluyor. Yasaklanan web sitelerine girmeyi mümkün kılan bu alternatif programlar da VPN adını alıyor. Bu listemizde en çok kullanılan, kullanıcılardan yüksek puanlar alan ve ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz VPN programlarını listeledik. Siz de internetin sayfa engellemelerinden sıkıldıysanız, listemizde yer verdiğimiz en iyi VPN programlarını deneyebilirsiniz.

En İyi Ücretsiz VPN Programları

eniyiseyler.com bu listesinde en çok kullanılan, kullanıcılardan yüksek puanlar alan ve ücretsiz bir şekilde kullanabileceğiniz VPN programlarını listeledi.

Siz de internetin sayfa engellemelerinden sıkıldıysanız, listede yer verilen en iyi VPN programlarını deneyebilirsiniz.

Avira Phantom VPN

Ücretsiz kullanım sunan ve bunu aylık 1 GB gibi bir kotayla sağlayan Avira Phantom VPN, onlarca lokasyon üzerinden bağlantı olanaklarına sahiptir. Programı indirdiğinizde e-posta kaydı yapmadığınız zaman aylık 500 MB kotaya, e-posta kaydı yaptığınızda ise aylık ücretsiz 1 GB kota kullanımı hakkına sahip olabiliyorsunuz. 20 sunucu üzerinden bağlantı sunması sayesinde Netflix ve Hulu gibi platformlara da erişim sağlayabilirsiniz. Fakat ücretsiz versiyondaki kota sınırlaması nedeniyle video akışlarında kotanın hızlıca tükeneceğini belirtmemizde fayda var.

Browsec VPN

Bir web tarayıcı eklentisi olan Browsec VPN, mini bir program olarak hizmet veriyor. İnternet trafiğinizi şifreleyen programın amacı, internet trafiğinizin herhangi bir şekilde takip edilememesi veya tanımlamamasını sağlamaktır. Ücretsiz bir kullanım sunan program eklentisi, bütün içeriklere yüksek hızda bir bağlantıyla erişmenize imkân tanıyor. Bu sayede internette özgürce ve dilediğiniz gibi gezebiliyorsunuz. Eklenti Google Chrome, Opera, Firefox ve Edge tarayıcılarıyla uyumludur. Aynı zamanda Android ve iOS gibi platformlarda da kullanılabiliyor.

ExpressVPN

VPN programları denildiği zaman akla ilk gelen ExpressVPN, bu alandaki en kaliteli programlardan birisi olarak karşımıza çıkıyor. Ziyaret ettiğiniz web sitelerine yüksek bir hızda bağlanmanızı mümkün kılan programın 30 günlük deneme süresi bulunuyor. Bu deneme süresi boyunca programın sizlere sunduğu özellikleri kullanabilir, programdan memnun kaldıysanız ücretli bir sürüme belli bir ücret yatırmayı düşünebilirsiniz.

Hide.me VPN

Güvenlik ve gizlilik konusunda beklentileri karşılayan bir VPN programı olan Hide.me VPN, ücretsiz versiyonunda aylık 2 GB kota hakkını kullanıcılarına tanıyor. 30’dan fazla lokasyona bağlantı olanağı sayesinde, istediğiniz lokasyon üzerinden bağlantı sağlayabiliyorsunuz. Bütün işletim sistemlerinde kullanılabilen bu programın kotası size yetersiz geliyorsa, Premium sürüme belli bir ödeme yaparak geçebilirsiniz.

HotSpot Shield VPN

HotSpot Shield VPN Free Proxy, bu alanda en popüler programlardan birisi. Ücretsiz kullanım imkânı bulunan ve bu kullanımı günlük 750 MB kotayla sınırlayan program, esasında oldukça cazip bir kota sunuyor diyebiliriz. Ancak diğer VPN programlarıyla karşılaştırıldığında bağlantı hızının bir miktar daha düşük olduğu görülüyor. Elite sürüme para yatırdığınız zaman 20 farklı bölgeden bağlantı olanağı tanıyan programın ücretsiz sürümünde ise bölge seçimini program kendisi gerçekleştiriyor.

NordVPN

Basit ve kullanıcı dostu bir arayüze sahip olan NordVPN, aynı zamanda kullanıcılara güvenlik açısından birçok ek araç sunmaktadır. Son yıllardaki en iyi VPN servislerinden birisi olarak adını sıkça duyuran programın 30 günlük ücretsiz bir deneme sürümü bulunmakta.

Opera VPN

Opera tarayıcının ilk olarak ayrı bir uygulama olarak tanıttığı, sonrasında ise tarayıcı bünyesine kattığı Opera VPN ömür boyu ücretsiz kullanımıyla ön plana çıkıyor. Bu da hem masaüstü hem de mobil platformlarda Opera tarayıcıyı kullananlara ücretsiz VPN desteğinin sunulmasına imkân tanıyor. Aynı zamanda Opera tarayıcının reklam engelleme özelliği de bulunduğunu hatırlatmamızda fayda var.

ProtonVPN

Gizlilik ve güvenlik konularında iyi bir alternatif olan ProtonVPN, ücretsiz sürümünde tek bir cihazdan 3 ayrı ülkeye bağlantı olanağı sunuyor. Bütün platformlarda kullanım desteği sunmasının haricinde, bağlantı hızının ücretsiz sürümde bir miktar düşük kaldığını belirtmemiz gerekiyor. Ücretli sürümde ise bu bağlantı hızı problemini yaşamadan programı daha stabil bir şekilde kullanabiliyorsunuz.

Speedify

Benzerlerine göre hızlı bağlantıya daha çok önem veren Speedify, ücretsiz versiyonunda bile oldukça yüksek bir bağlantı hızına sahiptir. Yani internet deneyiminizin düşük bağlantı hızıyla yarıda kesilmesine neden olmuyor. 30 ayrı sunucu desteğiyle hizmette bulunan programı her platform üzerinde kullanabilirsiniz. Programın aylık 1 GB kota kullanımı sunması ise en olumsuz yanlarından birisidir.

TunnelBear

Basit, hızlı ve kapsamlı bir kullanım arayanlar için önerimiz TunnelBear’dır. VPN programlarına aşina değilseniz veya bu tür programlara para yatırmak istemiyorsanız, TunnelBear’ın tam size göre olduğunu söyleyebiliriz. 20 ayrı lokasyona bağlantı desteği, 1.000’in üzerinde sunucu ve tek bir hesapla 5 ayrı cihaz üzerinden bağlantı imkânı sunması programın en iyi özelliklerinden bazılarıdır. Ücretsiz kullanımda aylık 500 MB kotayla internette hızlı ve güvenli bir şekilde gezinebilirsiniz.

Windscribe

Listemizde yer verdiğimiz diğer programlardan daha cömert bir kota kullanımı sunan Windscribe, kota desteği ve güvenli bağlantı sunması sayesinde adından söz ettirmektedir. 8 farklı bölge arasından seçim yapmanıza olanak tanıyan program, aylık 10 GB kotasıyla oldukça kullanışlıdır. Aynı zamanda programı arkadaşlarınıza önerdiğinizde veya sosyal medyalar üzerinde paylaştığınızda ekstra kota kazanmanız da mümkün. Programın bünyesinde kendi reklam engelleyici ve güvenlik duvarı hizmetlerinin bulunması da diğer avantajlarıdır.

SIRADAKİ HABER

banner48