Corona virüsü salgını nedeniyle pek çok şirket çalışanlarını home-office çalışma şekline geçirdi. Şu anda pek çok kişi evden çalışıyor. Tabii ki bazıları için evden çalışma şekli dikkat dağıtıcı olabiliyor. Bunun için de evden çalışmayı birkaç değişiklikle daha verimli hale getirmeniz gerekiyor.
1) SKYPE
Buradan Skype indirin. Ücretsiz sürümü mevcuttur. Premium versiyonu da var. Ama ücretsiz sürümü yeterli olacaktır, bu yüzden onunla başlayabilirsiniz.
Skype sayfasından bir hesap oluşturmanız gerekiyor. Hesap bilgilerinizi girerek uygulamayın indirin. Sadece sesli arama yapmakla kalmaz, görüntülü arama da yapabilirsiniz.
2) SPIKE
Bireysel kullanıcılar programı ücretsiz olarak kullanabilirken, profesyonel ekipler kullanıcı hesabı başına bir ücret ödemek zorundalar. Ancak kayıt için ayrı bir kullanıcı hesabı gerekmiyor. Spike, kullanıcının zaten var olan e-posta hesabıyla entegre oluyor. SPIKE İndir
3) Facebook Messenger
Facebook Video Chat de Facebook Messenger’ın bir başka popüler işlevi. Özelliğin görüntülü sohbet kalitesi oldukça yüksek ve Facebook’taki tüm kişilerinizle bağlantı kurmanızı sağlıyor. Oldukça popüler olan bu uygulamayla dünyadaki herkesle video görüşmesi yapabilirsiniz.
4) FACETIME
FaceTime, Apple cihazların birebir olarak videolu görüşmeler gerçekleştirmesini sağlayan çağrı servisidir. Sadece Apple cihazların sahip olduğu FaceTime özelliği diğer marka cihazlar ve işletim sistemleriyle uyumsuzdur. Apple cihazlarında dahili bir uygulama olarak yer alan FaceTime özelliği sadece mobil cihazlar değil bilgisayarlar aracılığıyla da kullanılabilir. Mac, iPad, iPhone, iPod Touch gibi Apple markasının ürünleri arasında FaceTime çapraz olarak kullanılabilir.
Görüntülü konferans dört kişiyle sınırlı. Bununla birlikte, WhatsApp’ın en büyük avantajı yazılımın oldukça yaygın kullanılması. Ücretsiz Whatsapp İndir
6) ZOOM Meetings
Zoom, Yeni nesil video konferans sistemi.Yüksek kalitede son teknoloji video ve ses aktarımı yapılabilmektedir.Video konferans sistemleri düşük internet hızlarında dahi, görüntülü toplantı ile çalışma yapılmasını sağlayabiliyor. Ücretsiz Üyelik ile kullanıma başlayabiliyorsunuz! Zoom İndir Ücretsiz kullanım süresi görüşme başına 40 dakika!
7) GOOGLE DUO
2016’da çıkan Google Duo uygulaması, FaceTime’a benzer şekilde minimalist bir yaklaşım benimsiyor. Bu uygulamada iki kullanıcı arasında görüntülü görüşme yapılabileceği gibi 8 kişi arasında görüntülü konferans da yapılabiliyor. Bununla birlikte, FaceTime ve Google Duo arasında bazı farklılıklar var; Apple’ın uygulamasından farklı olarak Google, kullanıcıların gelen aramaları cevaplamadan önce kullanıcılarının canlı video akışının önizlemesini sağlayan bir özellik sunuyor. Başka bir artı ise, Google Duo’nun sadece Android cihazlar için değil, iOS için de mevcut olması. GOOGLE DUO indir
8) WECHAT
WeChat, Android, Apple, Mac OS ve Windows gibi tüm popüler platformlarda kullanılabiliyor. Kullanıcılar uygulama aracılığıyla diğer kullanıcılarla sesli ve görüntülü görüşmeler yapabiliyor. Görüntülü görüşmeler en fazla 9 kişi arasında yapılabiliyor. WE CHAT İNDİR
9) GOOGLE HANGSOUT
Google, dijital iletişimde öncü oldu. Sadece basit e-posta hizmetiyle başlayan yazılım, video görüşmeleri de dahil olmak üzere çeşitli iletişim hizmetlerine kadar gelişti. Google Hangouts, şu anda en iyi video görüşmesi yazılımlarından biri. Bu platform, kullanıcılarının diğer Gmail kimliği sahipleriyle ileti göndermesine, sesli ve görüntülü arama yapmasına olanak tanıyor. Tek yapmanız gereken ücretsiz bir Gmail kimliği oluşturmak. Bu görüntülü sohbet yazılımı, kullanıcıların aynı anda 10 kişiyle görüntülü görüşme yapmasına sağlıyor.